Работи од кои треба да се ослободите пред новата година

141

Сите сакаме новата година да ни почне среќно, успешно и мотивирано, а за таа цел мора соодветно да ја завршиме оваа.

За да може да бидете мирни на почетокот од новата година, важно е да ги завршите сите обврски кои ги одолговлекувавте во текот на оваа година.

Многу работи некогаш ги забораваме, но потсвесно, ни стојат и ни тежат како незавршена обврска, или доколку се работи за некорисни предмети, ни зафаќаат непотребно место.

Затоа, пред самиот крај на оваа година, исчистете ги шкафчињата и полиците и ослободете се од сите непотребни работи – фрлете ги или подарете ги некому.

Кои се тие?

Стари весници, истечени гаранции, стари фискални сметки и сите хартии кои не ви се потребни

raboti-od-koi-treba-da-se-oslobodite-pred-novata-godina-02.jpg

Храна, зачини, лекови и козметика со истечен рок

raboti-od-koi-treba-da-se-oslobodite-pred-novata-godina-03.jpg

Скршени предмети во домаќинството, уништена облека и чевли

raboti-od-koi-treba-da-se-oslobodite-pred-novata-godina-04.jpg

Подароци кои никогаш не сте ги употребиле, стојат во кутија или фаќаат прашина

raboti-od-koi-treba-da-se-oslobodite-pred-novata-godina-05.jpg

Работи кои ги чувате за во иднина – мала облека, садови за гости, облека за кога ќе се врати во мода

raboti-od-koi-treba-da-se-oslobodite-pred-novata-godina-06.jpg

Спомени од минатото – стари писма, подароци од бивши, играчки, билети од настани

raboti-od-koi-treba-da-se-oslobodite-pred-novata-godina-07.jpg