Привлекуваат негативна енергија: Брзо исфрлете ги од вашиот плакар

197

По совет на една многу мудра баба, брзо се ослободив од некои работи што моето срце не сакаше да ги фрли, да се ослободи од нив.

Многу е важно одговорно да ја третирате вашата облека. Патем, не е доволно само стилски да се облекуваме и добро да ги комбинираме боите, туку и да се осигураме дека не чуваме во нашиот плакар работи што привлекуваат негативна енергија.

Според една  многу мудра жена, не треба да ја чуваме облеката од минатото во нашиот плакар. Училишни униформи, детски носии и сè што било модерно и облечено пред многу години … Тие немаат место во нашиот плакар.

И во никој случај не размислувајте колку жалам што ги исфрлив. Таа вели, дека ако некоја облека не сте ја носеле една со години, или најмалку две сезони, веројатно нема да го облечете во блиска иднина.

Во никој случај не треба да чувате еден чорап, ракавица или обетка. Накусо – сè што нема другар мора да оди во ѓубре.

Старата долна облека, исто така, нема место во плакарот. Многу дами чуваат барем еден стар градник што сметаат дека е поудобен. За жал, мора да се ослободите од ваквите работи. Долна облека не треба да се носи повеќе од една година.

Исто така, треба да се ослободите од истрошените старите пижами. Треба да се одморите во нешто удобно, но во исто време квалитетно и убаво.

Веројатно многу девојки чуваат маица или кошула од поранешно момче во нивнаиот плакар.  Дури и ако сте отвориле нова страница во животот одамна, сè уште потсвесно ги перцепирате предметите на вашиот поранешен како емотивен товар.

Исто така, сигурно имате во плакарот многу маици со ознаки за рекламирање и многу логоа.  Ако имате нешто слично во вашата гардероба, најдобро е брзо да го претворите во крпа за прашина на пример.

Белите маици, фустани и кошули се многу убави. Изгледаат светли и привлечни. Се додека не станат жолти. За жал, не можеме секогаш да ја избелиме омилената облека и да ја вратиме во живот. Во овој случај, најдобро е брзо да го исфрлите во ѓубре.