Повеќе од 50 пожари во Грција во последните 24 часа: На терен 556 пожарникари, огнената стихија се гаси и од воздух

174

Според извештајот на Пожарната бригада, од вторник во 19 часот до вчера, во Грција биле забележани повеќе од 50 пожари.

Во гасењето на огнената стихија, наведува агенцијата “ANA”, учествувале 556 пожарникари, 232 пожарни возила и девет планински единица во кои биле вклучени и авиони и хеликоптери кои го гаселе пожарот од воздух.

На пожарникарите им помагале волонтери, а локалните власти на самото место пратиле цистерни и друга машинерија.

Голем пожар беснее во областа Кахреија од 22-ри јули, а пожарните бригади стражарат на линијата на огнот.

Во меѓувреме, властите ги истражуваат причините за пожарот.