Постојат седум видови банани, само една е здрава – знаете ли која

31

Сте се запрашале ли некогаш во кој стадиум на зрелост бананите се најдобри за вашиот организам?

Комплетно зрела банана ја произведува супстанцата TNF или фактор некроза, која има способност да се бори против штетните материи што сте ги внеле во вас.

За разлика од помалку зрелите банани, скробот се уште не е претворен во шеќер, а со тоа благотворното дејство е помало.

Колку овошјето е позрело, во себе содржи антиканцерогени својства, пренесуваат странските медиуми.

Значи следниот пат кога ќе посакате да ги избегнете презрелите банани кои изгледаат сосема непривлечно, размислете уште еднаш.