ПOЛИЦAJЦИ HATEПAЛЕ „KAУP“: Скопјанец мaлтpeтиpaн, нaтeпaн и пpивeдeн пред oчитe на неговото дете и сопруга затоа што бил – кayp

829

ројца полицајци од П.С Кисела Вода застанале, вознемирувале и на крај го натепале возач кој наводно поминал на две полни ленти, и тоа пред неговото малолетно дете и неговата сопруга со образложение дека тие биле – каури

 

Вака стои во пораката која на социјалните мрежи ја објави режисерот, и екс-шеф на Фондацијата „Отворено општество“ Владимир Милчин.

Според пораката, тројца полицајци запреле автомобил во кој се превезувало цело семејство. Откако возачот го запрел автомобилот, тројцата полицајци го малтретирале сопругот и татко за наводен прекршок – преминување преку две полни ленти.

Откако одбил да го потпише записникот, за што има право, возачот бил натепан пред неговото дете и сопруга, а биле повикани и две полициски комбиња по што човекот бил приведен.

Потоа, полицајците ја нападнале и жената.

Во прилог на пораката, Милчин го објави и лекарскиот наод за стресот кој го преживеало малолетното дете.