Почнува судењето за трагедијата во тетовската болница

327

Денеска во 10 часот започнува првото рочиште за пожарот во модуларна болница.

Првото рочиште е закажано согласно Информациски систем за автоматско управување со судски предмети (АКМИС).

Обвинети за пожарот во модуларната ковид болница во Тетово се поранешниот директор на тетовската болница Флорин Бесими, раководно лице во болницата и дежурниот доктор.

Во пожарот во модуларната болница на 8 септември лани загинаа 14 луѓе. Обвинение има и за Општата болница – Тетово.