Почина Жарко Луковски, ексдиректорот на Телеком

237

Синоќа почина Жарко Луковски, кој работеше и на иновативни решенија како мобилното плаќање, а во негово време се воведуваа и иновации во начинот на работење на Телеком.

Под “диригентската палка” на Луковски се реализираа проекти кои во целост ја променија телекомуникациската индустрија во нашата држава, а посебно тука може да се спомене развојот на мобилната технологија, односно воведувањето на 3G и 4G мрежата.

Жарко Луковски работеше и на иновативни решенија како мобилното плаќање, а во негово време се воведуваа и иновации во начинот на работење на Телеком.

Како директор на компанијата одиграл клучна улога во спојувањето со T-Mobile Македонија, со што компанијата ја задржи лидерската позиција на пазарот, соопштија од Македонски Телеком по неговото заминување од компанијата.