Пиев вода на празен стомак месец дена и еве што се случи

464

Еден ден, незаинтересиран за постојаниот уморни, се запрашав: “Што прават јапонските девојки за да поседуваат совршена керамичка мазна кожа и тенки, тонирани фигури?”,па откако направив мала анализа, забележав неколку јапонски ритуали за пиење на вода на празен стомак веднаш по будењето секое утро.

Според неколку истражувања, ова едноставно набљудување дава позитивни резултати во врска со сосема различни здравствени состојби, па јас донесов одлука да е стремам кон тоа.

Не знаев што до провам и направам за да се чувствувам дополнително енергичен. Мојата кожа и коса изгледаа неинтересни, а моето тело беше даваше знаци на Pine Tree State сигнализирајќи дека не функционира добро.

Уморни од лекарите кои за ваквата состојба само им препишуваа дополнителни и дополнителни таблети, јас се запрашав за дејството на јапонскиот третман на вода и наскоро почнав со набљудувањето. Резултатите беа едноставно неверојатни!

1. Помага во ослободувањето на отровите од телото

Како што пиете вода, тоа природно го поттикнува исфрлањето на течностите. Во текот на ноќта, вашето тело се санира и ги исфрла сите токсини во телот, па откако ќе пиете вода на празен стомак во утринските часови, може да се исчистите од овие штетни токсини, примајќи ја водата постојано и на здрав начин. Пиење многу вода ќе ја олесни работата на собранието на мускулни клетки и нови крвни зрнца.

2. Го подобрува метаболизмот

Вода за пиење на соработник во старечки празен стомак ќе ја зголеми вашата стапка на минимум и тоа е од витално значење за оние што држат строга диета. Ова го подобрува системскиот алиментариум, па со тоа ќе бидете подготвени да ја следите вашата исхрана секојдневно, едноставно ако храната се вари побрзо. Пиењето вода на овој начин го прочистува дебелото црево, што го олеснува впивањето на хранливите материи.

3. Го зајакнува здравото губење на тежината

Кога пиете вода во утринските часови на празен стомак, може да ослободите сите ваши токсини и тоа ќе го подобри вашиот дигестивен систем . На тој начин може да се чувствувате помалку гладни и вашите желби за храна ќе бидат намалени. Ова пак оди до здаво намалување на вашата тежина и спречување на понатамошно дебелеење.

4. Ублажува пироза и нејзините симптоми

Неправилното варење на граната е предизвикано од зголемената киселина во самиот стомак. Вие може да страдате од пироза откако киселата ќе рефлуксира во вашиот канал. Откако ќе пиете вода на празен стомак, овие киселини се оттурнуваат и се исфрлаат од телото. Исто така, ова обезбедува и одлична припрема на вашиот стомак за појадок што доаѓа.

5. Подобрува структурата и сјајот на кожата

Дехидрацијата предизвикува предвремени брчки и длабоки пори во кожата. Беше забележано во самата студија дека пиењето 500 кубени сантиметар вода на празен стомак ќе го зголеми протокот на крв во кожата што ќе резултира со посјајна кожа. Исто така, пиењето вода дополнително текот на денот предизвикува исфрлање на катарзичени токсини од телото, што доведува дополнително избелување на кожата.

6. Доведува до сјајна, мазна и здрава коса

Дехидрацијата може да има значително влијание врз растот на косата. Пиење многу вода ја храни косата одвнатре. Водата сочинува буквално ¼ од квалитетот на косата. Намалениот внес на вода ќе предизвика кршливи влакна и слаб корен на истите. Затоа мора да пиете дополнително вода во текот ден, со цел вашата коса да добие на обем.

7. Спречува инфекции на мочниот меур

Пиењето вода веднаш кога ќе се разбудите е многу важна за спречување за појава на камења и инфекции на мочниот меур. Тоа е докажан факт дека пиењето вода на празен стомак ги разредува киселините кои предизвикуваат камења во органите. Дополнителната вода што ја пиете (во граница на нормалата), дополнително може да ве заштити од различни инфекции на мочниот меур предизвикани од токсини.

8. Го зајакнува системот

Пиењето вода на празен стомак помага во исфрлање и изедначување на васкуларниот систем, што резултира со подобрување на имунитетот. Робустниот систем може да ве заштити од повеќе видови на болести и да ви помогне во тоа да не се разболувате често.