Ова им кажува на мажите дали жената се негува или не

211

Без оглед колку е разнобоен вашиот внатрешен свет, сите ние ја знаеме изреката – Прво се забележува  облеката, а потоа умот.

Иако сите мажи се различни, како и нивните вкусови, постојат неколку работи што апсолутно секој маж ги гледа кај една жена.

Пропорции

Првото нешто што го привлекува вниманието на мажите е токму тоа. Колку се пропорционални вашите делови едни на други. Ако сте непропорционални по природа, тогаш фокусирајте се на облеката и, благодарение на нив, прикријте ги несовршеностите.

Различни модели и стилови можат да бидат многу корисни и да доведат до резултат на кој никогаш немате сметано.

Лице

Секој е свесен за ова. Атрактивната насмевка и жешките очи можат да дејствуваат како вистински афродизијак. Важно е постојано да не изгледате како ранета птица и да привлечете жалење.

Раце

Секој маж сака жената да има убави и негувани раце. Според мажите токму раците покажуваат најмногу колку една жена се негува. Добра идеја е да имате убав маникир.

Чиста кожа

На потсвесно ниво, дејствува и привлекува мажи.

Чистата кожа зборува дека жената е здрава. На крајот на краиштата, уште од античко време, Клеопатра се грижеше за себе, таа се бањала во млеко токму затоа што знаеше колку е важно да има мека, убава и здрава кожа.

Држење

Сите се скептични кон луѓето кои се прегрнуваат, не заради болест, туку едноставно заради погрешното држење на телото. Работете на подобрување на вашиот имиџ. Бидете горди и со главата исправени.