Нуркачите од Тајланд објавија моќна порака: Денес денот ќе биде најдолг, ќе славиме сите!

699

Нуркачите од Тајланд пред почетокот на денешната акција споделиле статус на Фејсбук кој ги мотивираше многумина.

“Денес е 10 јули 2018 година. Ќе биде најдолг од сите претходни. Ќе славиме заедно!”

Шефот на спасувачката акција на Тајланд соопшти дека 19 нуркачи влегле во пештерата за да ги спасат преостанатите деца и тренерот кои се заробени во пештерата од 23 јуни.

Тој исто така истакна дека доколку сè се спроведува според планот, 4 деца и тренерот треба да бидат извлечени во текот на денот.