Мистерија на векот: Фотографијата е стара 120 години, но еден морничав детаљ на неа сè уште не е разрешен

264

Оваа фотографија е направена во 1900-та година во Белфаст, а луѓето до денес не можат да го сфатат еден дел од неа.

Била објавена како дел од историската галерија на овој град, а оттогаш кој и да ја погледне вели дека му предизвикува морници по телото поради еден детаљ кој што се наоѓа на неа.

На прво гледање на фотографијата, многумина не можат да воочат што е тоа што ја прави оваа фотографија необична, но доколку погледнете подетално можеби и ќе сфатите за што всушност станува збор.

Имено, на фотографијата се гледа како 15 работнички позираат пред камерата, со скрстени раце. Меѓутоа, на рамото на една од девојките, од нејзината десна страна се гледа дланка. На никој досега не му е јасно чија е таа дланка.

Инаку, оваа фотографија ја објавила Линда Донели, внука на девојката од фотографијата, а истата ја чувал нејзиниот татко во нивната куќа.

Погледнете го видеото: