Мајка и ја оставила по раѓањето – деветгодишната Ена има само една желба

344

Малата Ена и нејзината баба живеат од социјална помош, која изнесува 510 динари месечно Како што велат, живеат од 6000 динари социјална помош годинишно или 510 српски динари месечно.

Кога имала само три ипол месеци, старателството над Ена го преземала нејзината баба. Живее во мала куќа во центарот на Грачиница и се снаоѓаат како што можат.

Иако Ена е и понатаму само дете, животот веднаш и „покажа заби“ и ја натера на борба.

Баба и Хавка, која е нејзиниот борец, херој, мајка и татко, вели дека е и е многу тешко кога нејзината внука вели дека треба да оди на екскурзија, а таа нема да и даде пари.

„Тогаш позајмувам и размислувам од каде да ги вратам“ – вели бабата.

Малото девојче вели дека нема големи желби, туку дека би сакало само да јаде. Оваа потресна приказна која ја сподели Нова БХ, може да ја погледнете во видеото во продолжение.