Лада ја најави новата Нива

352

Лада минува низ масовна трансформација и можеме да очекуваме четири комплетно нови модели од оваа компанија до 2025 година.

Од тие четири модели, еден ќе биде комплетно нова генерација на модели на Niva, а потоа една година подоцна ќе биде претставен нов SUV од сегментот C, кој ќе биде објавен во исто време со серискиот Dacia Bigster.

Што се однесува до новата Niva, пристигнаа првите концептни фотографии и еве што мислиме за самото возило. Прв впечаток: изгледа релативно компактен, робустен и способен, иако тркалата изгледаат преголеми. Има многу робусни елементи во дизајнот, а предната решетка содржи LED дневни светла во форма на буквата L со индикатори на врвот, исто како и оригиналот.

За разлика од претходниот, сосема новиот модел ќе има четири врати наместо две. Задните врати се чини дека немаат традиционални рачки, што веројатно значи дека ќе бидат поставени некаде по рамката како на моделот Nissan Juke.

Што се однесува до дизајнот на задниот дел, погонските агрегати, технологијата, цените и сè друго, сè засега е тајна. Сепак, на крајот очекуваме модерен производ, со пристојна технологија и прифатлива цена.