Комбинации на храна кои може да го забрзаат процесот на слабеење

932

Секако дека е потребно да се променат лошите навики за исхрана со цел да се постигне посакуваното летно тело.

Но, понекогаш е важно и да не мешате одредени намирници иако се дозволени.

Сепак, покрај тоа што не треба да се мешаат некои јадења, има комбинации на храна кои всушност се корисни и го забрзуваат процесот на слабеење.

Во продолжение, погледнете кои јадења може да ги мешате за да го поттикнат слабеењето:

Овесни снегулки + путер од кикирики

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-02.jpg

Спанаќ + јаболко + ѓумбир

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-03.jpg

Смокви + бразилски ореви

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje04.jpg

Ананас + лимета

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-05.jpg

Јајца + авокадо

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-06.jpg

Маслинки + домати

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-07.jpg

Лубеница + балсамико

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-08.jpg

Банана + спанаќ

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-09.jpg

Лосос + авокадо

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-10.jpg

Пилешко + чили

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-11.jpg

Мед + лимон

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje12.jpg

Авокадо + грејпфрут

kombinacii-na-hrana-koi-mozhe-da-go-zabrzaat-procesot-na-slabeenje-13.jpg