Кои се најбогатите Тиктокери? Ова се децата кои што „владеат“ со светот – еве колку заработуваат

157

Со секоја една деценија која што си оди и која што доаѓа, веројатно се менуваат системите, но и амбициите на луѓето ширум светот.

Доколку погледнеме наназад низ времето, ќе видиме дека професиите значително се променети, односно драстично развиени и дека новите практично настануваат со секој нареден ден, а сето тоа благодарение на апликациите кои што се појавуваат.

На почетокот на 2000-те години, немаше Инстаграм, ТикТок и слични апликации на нив, но сега тие апликации владеат во светот и секако дека секој сака да ги користи, особено доколку од истите заработувате голема сума пари, на пример милиони.

Кога станува збор за ТикТок, милениците и оние кои што се припадници на генерацијата Z – доминираат на оваа платформа, додека пак многубројни корисници достигнале слава и станале инфлуенсери.

ТикТок во секој случај поминува низ интересен период, па можеме слободно да кажеме дека пандемијата коронавирус им дозволи на корисниците на некој начин да поминуваат повеќе време на апликациите и да се усовршат во тоа што го прават.

Овојпат одлучивме да откриеме кои Тиктокери имаат најмногу следбеници и со самото тоа најголема заработка.

5. Џош Ричардс (@joshrichards), 18 години, 20.8 милиони следбеници и заработка од 1.5 милиони долари.

4. Лорен Греј (@lorengray), 18 години, 46.1 милион следбеници и заработка од 2.6 милиони долари.

3. Дикси Д’Амелио (@dixiedamelio), 18 години, 32.8 милиони следбеници и заработка од 2.9 милиони долари.

2. Чарли Д’Амелио (@chalidamelio), 16 години, 76.9 следбеници и заработка од 4 милиони долари.

1. Адисон Реј Истеринг (@ddisonre), 16 години, 54.2 милиони следбеници и заработка од 5 милиони долари.