Катимерини“ го објави договорот меѓу Македонија и Грција

749

Грчкиот весник „Катимерини“ попладнево објави докумет, за кој тврди дека е договорот меѓу Македонија и Грција.

Во текстот се наведува дека името „Република Северна Македонија“ ќе се користи за севкупна употреба – „ерга омнес“, нацоналноста е македонска/граѓани на Република Северна Македонија, додека јазикот е македонски.

Документот што го објави „Катимерини“ има 19 страници, а што пишува во него прочитајте на следниот линк.