Како да ја зголемите вашата вибрација на моќни 528 Hz: Ја обновува ДНК и спречува болести

150

Сè што е во овој Универзум, вклучително и вие, вибрира во фреквенција. Тоа е затоа што енергијата сте вие ​​и сè околу вас. Енергијата на Земјата вибрира со фреквенција од 528Hz (херци). Така некако научниците би го каракеризирале ова.

Фреквенцијата од 528Hz се верува дека е толку моќна што може да ја поправи и обнови ДНК, што може да донесе мир и хармонија и да го врати балансот на сè.

528Hz е и фреквенција на љубовта според некои науници, ама сепак, има многу теоретичари на заговор кои веруваат дека модерната музика, ТВ рекламите и слично се програмирани на пониска и неприродна фреквенција од 440Hz, која е дизајнирана да стимулира страв, болест и вознемиреност.

Теоријата е дека фреквенција од 440Hz била донесена за време на нацистичкиот режим за контрола на затворениците и намалување на нивната свест. Потоа, во 1940 година, САД ја воведоа фреквенцијата 440Hz како стандардна фреквенција.

440Hz е неприродна фреквенција и според д-р Леонард Хоровиц, „музичката индустрија ја користи таа наметната фреквенција што го води населението кон поголема агресија, психо-социјална вознемиреност и емоционална вознемиреност што ги предиспонира луѓето кон физичко заболување“.

Кога вашата околина и вашето тело ќе почнат да вибрираат со помала или неприродна фреквенција, тоа може да предизвика болести во телото, умот и духот.

Всушност, болеста често се манифестира на енергетско ниво, а потоа се движи кон физичко ниво.

Се верува дека нашето тело вибрира на околу 62-68Hz кога е во склад, и нешто пониско од тоа може да придонесе за ослабен имунолошки систем.

Студот и грипот се верува дека започнуваат со околу 58 Hz, додека ракот може да се појави со фреквенција од околу 42 Hz. Пред да се случи смртта, се верува дека вашата енергија паѓа под 20 Hz.

Постојат многу фактори кои можат да ја намалат нашата вибрација, а вклучуваат:

Негативни мисли или да сте опкружени со негативни луѓе

Гледање насилни или хорор филмови и негативна содржина на телевизија

Електромагнетни фреквенции од мобилни телефони, компјутери, итн.

Микробранова радијација, wi-fi, итн.

Стрес, гнев и вознемиреност

Лоша исхрана, ГМО храна и преработена храна

Изложеност на хемикалии за чистење на домаќинства и пестициди

Пушење, алкохол и лекови

Добро познатиот физичар Никола Тесла, исто така, ги истражуваше енергетските фреквенции и тврди дека ако можеме да отстраниме одредени фреквенции што се мешаат во нашето тело, би можеле да ги намалиме шансите за заболување.

Исто како што одредени фреквенции водат кон заболувања, постојат и други фреквенции кои го стимулираат заздравувањето и регенерацијата.

Овие фреквенции се познати како Солфегио скала, за која се верува дека се користела во античката света музика и Грегоријанските песни.

Секој Solfeggio тон е дизајниран да ја балансира енергијата на нашето тело и да ја одржува во совршена хармонија.

6-те главни тонови се:

396 Hz – објавува вреска и страв да ви помогне да ги постигнете своите цели

417 Hz – Помага во справувањето со промените и отстранување на старите обрасци и навики

528 Hz – обновување на љубовта и ДНК, за кои се верува дека донесуваат чуда

741 Hz – Помага да се решат проблемите и да се изразат, исто така моќни средства за чистење енергија

852 Hz –  ви овозможува да ја видите вистината, да развиете интуиција

936 Hz – ве поврзува со единството и светлината

Друга моќна зачестеност на заздравување е 432 Hz и се верува дека помага да се поттикне медитативна состојба, да се стимулира срцевата чакра и да се донесе хармонија на организмот.

Истражувањата исто така покажаа дека слушањето музика со фреквенција од 432 Hz може да помогне во стимулирање на смиреност и среќа.