Изедете 5 ореви и почекајте 4 часа – еве што ќе ви се случи

341

Јаткастите плодови не само што изобилуваат со корисни материи како што се: полинезаситени масти, феноли, витамин Е и многу антиоксиданси, но исто така, може да имаат изненадувчки ефект врз целокупното здравје.

Со вклучување на само 5 ореви дневно во секојдневната исхрана, може да бидете сигурни дека ќе почувствувате некои изненадувачки здравствени предности:

-намалување на обемот на половината

-намалување на ризикот од болести на срцето

-подобро здравје на мозокот

-понизок холестерол

-зголемен број на сперматозоиди кај мажите