Италијанската министерка за одбрана Трента денеска во Скопје

304

Министерка за одбрана на Република Италија Елизабета Трента денеска ќе престојува во официјална посета на Република Македонија, во рамки на која ќе се сретне со нејзиниот домаќин министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Како што соопшти македонското Министерство за одбрана, предвидено е министерките Трента и Шекеринска да имаат тет-а-тет средба, по што ќе следуваат разговори на двете делегации и изјавите за медиумите.