Хотел на Бахамите наменет само за плус сајз гости: „Сакаме да се чувствуваат комфорно“

844

Сопствениците на хотелот сметаат дека секој треба да може да мине одмор комфорно во бикини без некој да го осудува со поглед поради килограмите.

Изминатата година на Бахамите се отвори првиот хотел кој прима само плус сајз гости – „The Resort“.

hotel-na-bahamite-namenet-samo-za-plus-sajt-gosti-sakame-da-se-chuvstvuvaat-komforno-foto-05.jpg

За да можете да се сместите таму треба да имате најмалку 127 килограми, а лежалките и столиците на плажата издржуваат и до 254 килограми тежина.

hotel-na-bahamite-namenet-samo-za-plus-sajt-gosti-sakame-da-se-chuvstvuvaat-komforno-foto-04.jpg

Во склоп на овој комплекс има приватна плажа, долга 8 километри, како и богата трпеза на која гостите може да пронајдат сè што ќе посакаат.

Во овој ресорт почна да се снима и документарецот „My 18 to 30 Stone Holiday“, кој ќе биде промовиран на 27-ми јуни на TLC.

hotel-na-bahamite-namenet-samo-za-plus-sajt-gosti-sakame-da-se-chuvstvuvaat-komforno-foto-02.jpg

По успехот на првиот хотел, сопственикот Џејмс Кинг бара партнери затоа што сака да го прошири бизнисот и да отвори и втор хотел во САД.

Тој смета дека голем дел од Американците се плус сајз, па потребно им е место на кое ќе можат да го имаат одморот од соништата без некој да ги гледа осудувачки или да се грижат дали ќе ја скршат лежалката.

hotel-na-bahamite-namenet-samo-za-plus-sajt-gosti-sakame-da-se-chuvstvuvaat-komforno-foto-03.jpg

Хотелот се обидува да им помогне на сите да ги сакаат нивните тела и да се чувствуваат комфорно кога се на одмор.

Што мислите за оваа идеа?