Грчка телевизија направи антимакедонски прилог поради прослава во селото Овчарани (ВИДЕО)

412

Прославата на Илинден според грегоријанскиот календар во леринското село Овчарани, посебно недогледното оро по тактовите на хитот „Бисер балкански“ на Гоце Николовски, ја испровоцира грчката телевизија “Стар” да направи антимакедонски прилог – oбјави “Eкспрес.мк”.

Соговорниците во него обвинуваат за „скопска пропаганда“, „словенска аспирација кон Македонија“, „крадење од грчкиот мелос“, „грубо кршење на договорот од Преспа“…

Maркукуле пред извесно време објави видеа од македонската прослава во ова село, а истите можете да ги проследите во продолжение: