Фудбалот во Русија станува сè повеќе атрактивен: Оваа судијка го воодушеви светот

346

Русинката Татјана Забродина освојува со својот изглед. Иако многумина на прв поглед би помислиле дека станува збор за манекенка, атрактивната русокоса работи како судијка на фудбалски натпревари.

Засега таа е судијка само за помладите категории, но руските медиуми пишуваат за тоа колку е перспективна, па наскоро би можеле да ја гледаме и во сениорски фудбалски натпревари.

Татјана открила дека покрај судењето се занимава и со односи со јавноста и маркетинг. Го обожува Starbucks и сака да патува низ светот, а на натпреварите на кои суди трибините секогаш се полни со навивачи.

Русинката ужива во својата работа како судија и обожува фудбал, односно како што вели таа тоа е нејзината прва љубов во животот, а ние се надеваме дека за брзо би можеле да ја гледаме и на некој познат фудбалски натпревар.