(ФОТО) Започна да се обновува зеленилото во Австралија, после пожарите

106

Австралија изминатиот период ја зафатија огромно пожари, најголеми досега. Во тие пожари, жртви беа луѓето, животните, но и природата.

Штетите беа катастрофални и ќе биде потребно долг временски период да се санираат. Она што дава надеж е што дел од дрвјата и зеленилото започна да се обновува.