(ФОТО) Авиони испуштаат илјадници килограми моркови и компири за прегладнети животни во Австралија

458

Австралија сеуште се бори со пожарите кои ја зафатија речиси целата држава. Покрај луѓето, жртви на овие пожари се и животните, кои се исплашени и прегладнети. Токму затоа Владата на Нов Јужен Велс спроведува акција под наслов наслов „Операција Рок Валаби“, чија цел е да ги нахрани за да ги нахрани животните.

Оваа акција се спроведува со помош на авиони кои фрлат илјадници килограми моркови и сладок компир на заробени животни од пожарот. Во добротворната акција се приклучија и мали приватни  авиони.