Филмски грабеж во Косово: Крадците со пет возила го попречиле патот на комбето за превоз на пари па се судриле

284

Возило на фирма за превоз на пари “Henderson“ денес било ограбено во местото Дрен, недалеку од Лепосавич, а тројца вработени во таа фирма биле повредени во текот на нападот и моментално се наоѓаат во Клинички центар во северна Митровица.

Во моментот на напад дошло до судир помеѓу крадците и обезбедувањето на фирмата “Henderson“, а во целост изгореле три возила, комбе и два патнички автомобили кои на крадците им послужиле за попречување на магистралниот пат, пишуваат од “Косово онлајн“.

Сè уште не се знае за колку пари станува збор, а има сомнежи дека напаѓачите побегнале со две комбиња во правец на Копаоник.

Сообраќајот во местото Дрен е блокиран.

Возилата од фирмата “Henderson“ два пати претходно биле мета на грабеж во тој дел, односно во северно Косово.