ФБИ со голема акција, уапсени 74 лица во различни земји

1617

ФБИ соопшти дека во меѓународна операција за разбивање шеми за пресретнување електронски парични трансфери , уапсени се 74 лица во различни држави.

Операцијата траеше шест месеци, а нејзината активна фаза две недели.

Во акцијата 42 лица се уапсени во САД, 29 во Нигерија и по еден во Канада, Мавританија и Полска.

Конфискувани са 2,4 милиони долари, а електронските трансфери во износ од вкупно 14 милиони долари се вратени на нивните сопственици.