Делови од Центар и Карпош утре без струја

276

Дел од корисниците од улиците „Наум Наумовски Борче“, „Јордан Хаџи Константинов Џинот“ и „Ристо Шишков“ во Општина Центар утре од 8:30 до 11:00 часот ќе останат без напојување со елелктрична енергија.

Од 9:00 до 14:00 часот без струја ќе бидат и корисниците од улиците „45“, „49“ и „52“, фирмата Ла Пласт, како и објектите кон обиколницата во Општина Карпош.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во дистрибутивната електро-мрежа од страна на екипи на  „ЕВН Македонија“ АД.