Борба за живот во досега невиден кадар: Ставиле камера на гепардот кој ловел антилопа, а потоа…

377

Снимката која настанала откако била ставена камера на гепардот и антилопата e неверојатна.

Гепардот важи за едно од најбрзите животни на светот, а токму тоа го покажува и снимката која неодамна била објавена на социјалните мрежи и која предизвикала големо внимание кај набљудувачот.

Една од единките од оваа голема мачка која научниците ја проучуваат била следена во текот на ловот на антилопа.

Меѓутоа, овојпат перспективата била малку поразлична.

Наместо да набљудуваат од далечина, луѓето овојпат имале можност речиси да “учествуваат“ во овој лов.

Камерата која забележала сè се наоѓала на вратот на мажјакот гепард.

Како што се гледа на снимката, големата мачка го започнала нападот дури кога нејзините сестри се позиционирае на позициите на кои што требало да бидат за заедно да стигнат до младата антилопа.

Сепак, овојпат останале без плен, но снимката моментално станала вирална на интернет.

Погледнете го видеото: