БИЗАРНИ ОБИЧАИ: Момчиња имаат односи со постари жени за да ги научат на техниките

231

На другиот крај од светот, народот Гуајиро во Колумбија практикува церемонијален танц по кој, во одредени околности, мажот и жената кои учествувала, ако се сплеткаат, имаат однос.

Вакви и слично обичаи кои се тотално неприфатливи за населението од модерното општество и натаму постојат во одредени делови од светот, пишува сајтот ScoopWhoop.

Така во племето Креунг во Камбоџа старите градат „љубовна колиба“ за своите ќерки тинејџерки. Момчињата потоа влетуваат ден по ден, додека таа не го пронајде оној кој го смета погоден за заеднички живот

Но, тука не е крај на бизарностите и ваквите неморални обичаи. Така на Мангаи, остров во Јужен Пацифик, момчиња на возраст од 13 години имаат односи со постари жени кои ги подучуваат на техниките на интимните односи.

Во племето Водабе во Нигерија, Северна Африка, постои пракса еднаш годишно мажите да се маскираат и да се обидат да „украдат“ туѓа жена.

Во Африка постои и племе на голи жени.