Ангелов: Следат поплави во Македонија за неколку недели

118

Директорот на ЦУК Стојанче Ангелов, синоќа во „Клик Плус“ на ТВ21 ексклузивно најави дека за еден месец ќе има големи поплави, согласно проценките

„Заедно со луѓето од проценка на ризик и загрозување, заклучивме следат поплави во Македонија за неколку недели, можеби и за еден месец, затоа што вообичаено е после вакви суши да има поплави и тоа статистички. Тоа не значи дека сигурно ќе има. Затоа сега ги предупредувам градоначалниците да ги исчистат каналите.

Пред пожарите ги предупредув градоначалниците дека можат да се потпрат само на два хеликоптери во случај на пожар. Тоа е реалноста“, рече Ангелов.