Американец објасни ЗОШТО ЈУГО БЕШЕ НАЈЛОШИОТ АВТОМОБИЛ НЕКОГАШ СОЗДАДЕН и ја допре гордоста на многу луѓе од овие простори (ВИДЕО)

181

Американецот Даг ДеМуро направи видео во кое ги сподели своите впечатоци за познатиот автомобил Југо, и со тоа ја допре гордоста на сите нас кои се заколнавме на гордоста на старата држава.

– Југото е веројатно најлошиот автомобил досега направен, толку многу што Агенцијата за заштита на животната средина нареди суспендирање на производството во 1992 година затоа што премногу го загадува воздухот – ја започна својата критика Даг.

– Кога ќе влеземе во автомобилот, ќе видиме дека тој ги има само најосновните инструменти.

Американецот забележал дека Југото нема автоматска климатизација, туку само три рачки кои го прилагодуваат протокот на воздух во кабината.

– Жици и само жици, насекаде во автомобилот, седиштето го движи целосно, а не само потпирачот за грб, а резервната гума под хаубата изгледа поголема од самиот мотор – забележа Даг.

Тој продолжи да ги поправат сите недостатоци на овој автомобил, а што друго спомна како клучни недостатоци, видете на видеото подолу.