1ТВ го дозна името на новинарот кој сам се пријавил во ОЈО

358

Водејќи се по новите воспоставени начела и стандарди во новинарството, каде што се почеста пракса е да се објавуваат вести без именуван релевантен извор, каде што есенцијата на текстот е да се оцрни и девалвира нечие име, користењето на псевдоними е „храброст“ (иако тоа беше пракса во времето на УДБА и обично тоа го правеа човечиња без интегритет, демек во име на некоја повисока цел), 1ТВ.мк од свои извори го дозна името на новинарот на 1ТВ за кој сите медиуми пишуваа овие два денa, објави 1тв.

-Името, односно по новите стандарди на некои новинари, псевдонимот на новинарот е …. „неке птице никад не полете“, објави 1тв на својот сајт.

Извор: 1тв.мк