(+18) Влакна, природни гради и без филтер – ова се најубавите „Плејбој“ зајачици од 70-те

283

Инстаграм профилот на култното списание „Плејбој“ за многумина станува сè поубаво и поубаво место. Екипата од „Плејбој“ почнала да се присетува на некои од најубавите фотографии од минатиот век, а особено внимание привлекле фотографиите од убавиците од 70-те.

Фотографиите се настанати пред повеќе од 40 години и навистина се прекрасни, а интересно е тоа што на нив нема ниту Фотошоп ниту филтери кои се користат во поголемиот дел од фотографиите кои денес се споделуваат на социјалните мрежи.

Под една од поставените фотографиите се развила и дискусија бидејќи на девојката која позира ѝ се гледаат интимните влакна, па многумина од следбениците се згрозиле од таа сцена.

Како и да е едно е сигурно дека овие убавици од 70-те се вистински рај за очи…

Погледнете ги фотографиите:

View this post on Instagram

Marilyn Cole’s January 1972 Centerfold was Playboy’s first foray into full frontal nudity. It is with a heavy heart that we have to censor Ms. Cole’s legendary pubes, but due to Instagram’s vague yet stringent “Community Guidelines,” this image of the female form is still deemed “indecent.” As a brand that has always advocated for the right to self-expression and sexual freedom, we understand the inherent contradiction in “scribbling out” pieces of our images with the “white squiggle.” After many a fraught conversation about areola coverage, we now bring you…the pixel. Although, for now, we have to begrudgingly adhere to censorship guidelines, we’ve found that this is the best way to maintain the integrity of an artist’s image and women’s bodies.

A post shared by Playboy (@playboy) on