1.129 новозаразени и 27 починати од Ковид-19 во Македонија

91

Во последните 24 часа направени се 4.045 тестирања, регистрирани се 1.129 нови случаи на COVID-19, додека 27 лица починаа.

Скопје 458

Битола 96

Куманово 82

Прилеп 54

Велес 47

Тетово 44

Кавадарци 36

Гостивар 33

Штип 32

Кочани 28

Кичево 27

Охрид 25

Струмица 22

Валандово 18

Гевгелија 17

Неготино 17

Струга 15

Радовиш 13

Ресен 10

Берово 7

Пробиштип 7

Виница 6

Делчево 6

Крива Паланка 6

Свети Николе 6

Демир Капија 3

Демир Хисар 3

Кратово 3

Богданци 2

Крушево 2

Пехчево 2

Дојран 1

Македонска Каменица 1

Пријавени се вкупно 27 починати лица: 12 од Скопје (60г, 65г, 66г, 66г, 69г, 73г ,74г, 77г, 78г, 78г, 79г и 82г), по 3 лица од Битола (60г, 66г и 79г) и Охрид (58г, 66г и 77г), по 2 починати лица од Куманово (59г и 75г) и Тетово (54г и 68г) и по 1 од Прилеп (86г), Велес (56г), Гостивар (76г), Струмица (73г) и Кичево (63г).