За децата болни од рак се отвора Тивка соба

1514

На Одделението за хематоонкологија на Детската клиника денеска ќе биде отворена првата „Тивка соба“ за  децата кои се лекуваат од  рак.

Зад отворањето на собата стои здружението „САНО“ кое им помага на  болните деца, а на настанот е најавено присуство на министерот за здравство Венко Филипче, како и на директорката на Детската клиника Катерина Ставриќ.