Во Маврово 25 сантиметри снежна покривка

239

Најмногу дожд наврна во Битола, Гевгелија, Претор и Демир Капија. Најстудено беше во Маврово: – 2 степени и Прилеп : – 1 степен.

Најмногу снег наврна во Маврови Анови и Лазарополе. Според Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), во Маврoви Анови има снежна покривка од 25 сантиметри, а во Лaзарополе – 18 сантиметри. Снег има и во Крушево, Попова Шапка (17 сантиметри), Тополчани,Претор, Битола, Берово…