Почетна Македонија ВМРО-ДПМНЕ: За четири дена имаме скоро 2.000 заразени, ова е фијаско на...

ВМРО-ДПМНЕ: За четири дена имаме скоро 2.000 заразени, ова е фијаско на сите политики на Филипче

46

За четири дена имаме скоро 2.000 заразени, а Филипче тврдеше дека таа бројка на заболени ќе биде во текот на целата криза.

Ова што се случува деновиве е фијаско на сите нивни политики.

Филипче очигледно нема подготвено ниту еден соодветен протокол кој ќе помогне при справување со КОВИД-19.

Погрешните и лоши политики на Филипче ја искачија Македонија на врвот во регионот, Европа и пошироко по новозаболени и починати од корона вирусот.

Филипче додека се занимава со матни тендери и градење на згради граѓаните се оставени сами на себе да се справуваат со корона вирусот.

Филипче поради својата неспособност носи на душа 815 починати лица.

Филипче, оставка веднаш!