Тензично над Балтикот: Погледнете како два руски борбени авиони пресретнаа белгиски Ф-16

299

Над Балтичкото море често доаѓа до блиски средби на воените авиони на НАТО Алијансата и руското воено воздухопловство.

Два руски Су-27 борбени авиони го прекинале рутинскиот тренажен лет за да пресретнат белгиски воен авион кој се приближувал кон рускиот воздушен простор.

Руските авиони веднаш биле пренасочени кон белгискиот Ф-16 авион, а снимката од кокпитот на еден од руските борбени авиони покажува колку всушност беше блиска средбата на трите авиони. Откако пристигнаа двата руски авиони, белгискиот борбен авион направи маневар и се оддалечи од нив.