СИЛУВАЛ ДЕВОЈКА (14) ЗА ДА ГО ИЗБРКА ЃАВОЛОТ ОД НЕА: НЕ ГО ВИДЕЛ НЕЈЗИНОТО СЕМЕЈСТВО СО СТАПОВИ

153

Индиец по име Шивапрасад (45) беше уапсен оваа недела откако беше утврдено дека силувал 14-годишно девојче. Непосредно пред апсењето, Шивапрасад беше фатен од семејството на девојчето, како и активисти за женски права кои го тепаа со стапови и чевли на улица.

Во последните две години, Шивапрасад тврдеше дека може да го протера ѓаволот од помладите жени преку тантрички методи.

Сè уште не е утврдено колку несреќни девојки силувал пред оваа, но познато е дека тој го убедил нејзиното семејство да има начин. Сепак, тој не кажа никому каков е начинот за време на егзорцизмот.

Кога девојчето им рекла на мајка си и сестрите дека е силувана, десетина од семејството се упатиле кон канцеларијата на Шивапрасад, наоѓајќи го како лежи на софата и се одмара. По кратка дискусија, тие го исфрлија на улица, каде што го клоцаа и го удираа со чевлите. Индиецот се очекува да биде во затвор долго време.