Приметиле дека кучето се однесува чудно кога е во близина на нивната 3-годишна ќерка, а потоа ја дознаа тажната вистина

868

Кучето на семејството Вудс, шкотскиот овчар Беси, ги носи сите заслуги што тригодишната Пипа е жива и има големи шанси да биде повторно здрава.

Всушност, Паула и Филип Вудс приметиле дека Беси потполно чудно се однесува кога е во близина до Пипа. Паметното куче на многу начини сакал да го привлече вниманието дека нешто чудно се случува со малото девојче.

После некое време, Беси повеќе не сакал да се отргне од Пипа, а кога родителите пробале да ги раздвојат кучето непрестатно виело. Паула и Филип сфатиле би било добро својаќа ќерка да ја однесат на контрола, иако верувале дека тоа ќе биде само рутински преглед.
После наодите од крвта, докторите веднаш ја сместиле Пипа во болница за понатамошна анализа. Родителите биле шокирано, а кога стигнала дијагнозата и кога им било соопштено дека нивната ќерка боледува од акутна лимфоцитна леукемија, останале шокирани.
Пипа веднаш почнала да прима хемотерапија. Наодите сега покажуваат дека белите крвни зрнца сега за сега и се стабилна, но сепак ќе направат барем уште една трансфузија.

Верувам дека терапијата имала ефект само затоа што болеста е откриена на време. За се е заслужен нашиот Беси, говори низ солзи Паула Вудс. Битката сеупте не е готова, но благодарејќи на најдобриот пријател на Пипа, таа доби втора шанса.

Во низата приказни каде што кучињата се вистински херои ви ја пренесуваме и приказната на Жиле која е сплет од тага и радост, болка и среќа… Приказна која никого не остави рамнодушен!

Жиле е младо кутре кое пред 1 година беше застрелано на Шарпланинскиот куп и остана парализирано до крајот на животот.

За него се грижеа хумани активисти цели 7 месеци, сè додека неговиот случај не се прошири во јавноста.

За кратко време Жиле се пресели во САД и сега живее со хумано семејство, чија ќерка исто така има здравствени проблеми.

Денес Жиле е херој и туѓа инспирација за живот!