Поплави во Тексас и во Монтана, спасени 140 деца

846

Спасувачки екипи со хеликоптери во Тексас и во Монтана спасија стотици луѓе, меѓу кои 140 деца, кои поради поплави два дена беа заробени во еден планински камп.

Во Монтана само што завршија пролетните поплави, пред три дена беше погодена од бура.

Метеоролозите предвидуваат дека во следните денови централните и југоисточните делови на САД ќе бидат во опасност од снежни бури.