Почина познат македонски доктор

541

На 65-годишна возраст почина познатиот специјалист по радиологија, д-р Златко Стојковски.

Стојковски е роден 1959 година во Скопје, а со години работеше како радиолог.

„Со години на посветеност и стручност, тој стекна углед како радиолог, оставајќи значаен траг во медицинската заедница. Неговата работа, експертиза и хуманост беа инспирација за сите коиг го познаваа добро и работеа со него, како пациентите, така и колегите“, стои во објавата на Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари АСМЛ.