Ниту една снаа не и вратила на свекрва си на ваков начин

155

Брачен пар доживеал тешка сообраќајна несреќа во која мажот се здобил со тешки повреди на лицето, по што изгубил дел од кожата на тој предел од телото. Докторот му рекол дека за пластичната операција не може да ја искористат кожата од остатокот на неговото тело, бидејќи бил премногу слаб. Тогаш жената се понудила да донира дел од својата кожа.

Меѓутоа во болницата процениле дека единствен дел од кожата кој одговара се наоѓа на нејзиниот задник. Мажот и жената се договориле дека нема никому да кажат од каде е земена кожа за операција, а ги замолиле и медицинскиот персонал да ја чуваат нивната тајна. Сепак се работела за многу чуствителна тема.

По излегувањето од болницата, луѓето не може да се изначудат на неговото ново лице. Изгледало многу поубаво од секогаш. Сите роднини и пријатели се воодушевувале на неговата убавина.

Еден ден кога мажот останал насамо со сопругата и кога го преплавиле емоции поради нејзинта жртва тој и рекол:

„Драга моја, сакам да ти се заблагодарам за се што направи за мене. Како можам да ти се оддолжам“?

„Драги мој… Доволно ми е што секој пат ја гледам твојата мајка како те бакнува во лицето“…одговорила неговата сопруга.

loading...