3 места кои му пркосат на законот на физиката

546

Со достапноста на интернетот, имаме прилика да видиме бројни необични места ширум планетата и од ден за ден да гледаме колку нашата природа е неверојатна и совршена.

Ова се 3 необични феномени кои дефинитивно им пркосат на сите закони на физиката. Некои би рекле дека му пркосат дури и на здравиот разум.

Златниот камен во Мјанмар

“Kyaiktiyo Pagoda” или Златниот камен е гранитна мини карпа, тешка неколку тони, која успешно балансира на сам раб на провалија, а кога дува ветер таа се поместува. Веќе 2500 години делува како да ќе падне, но иако со ништо не е прицврстена, таа се одржува на работ.

View this post on Instagram

The golden rock in Myanmar .. Incomparable, unforgettable .. You can only get up to the mountain with a fast ride on the loading area of ​​trucks with 4WD .. It is fantastic .. The golden stone lies on a mountain near the city of Kyaiktiyo and is one of the most important attractions. But the Golden Rock is much more than just a tourist attraction. It is one of the most important pilgrimage destinations in the Burmese. The entire structure is one of the most sacred Buddhist sites and this is particularly because a widespread legend is told about the structure. Der goldene Felsen in Myanmar.. Unvergleichlich, unvergesslich.. Auf den Berg hoch kommt man nur mit einer rasanten Fahrt auf der Ladefläche von LKWs mit 4WD.. Es ist phantastisch.. Der goldene Stein liegt auf einem Berg bei der Stadt Kyaiktiyo und zählt als eine der wichtigsten Attraktionen. Doch der Golden Rock ist noch viel mehr, als nur eine Touristenattraktion. Er gehört zu den wichtigsten Pilgerzielen der Burmesen. Das gesamte Gebilde ist eine der heiligsten buddhistischen Stätten und das liegt besonders daran, dass eine weit verbreitete Legende über das Gebilde erzählt wird. #artlovers #padagalkeries #interiordesign #artbrut #goldenstone #Myanmar #mixedmedia #drawing #delicately #abstractfigurative #contemporarypainting #maximedia #flamingabstract #artforsalebyartist #abstractpainting #markmaking #instagram #artprocess #germanartist #artgallerie #artcollector #interiors #mixedmediaart #mixedmediaartwork #mixedmyedifaartist #abstractsonfire

A post shared by Sternenriesin, Artist (@stella.reichmann_) on

идејќи овој необичен огромен камен им пркоси на законите на гравитацијата, локалното население го смета за специјално и затоа го прекриле со злато. Денес, каменот е еден од најголемите атракции во Мјанмар.

Уникатниот пат во Ерменија

Патот кон планината Арагац во Ерменија е познат како аномалија на гравитацијата. Локалната река тече под агол од 20 степени, а иако изгледа потполно рамно, сè што ќе пуштите по патеката ќе се стркала назад. Се верува дека овој пат е едноставна оптичка илузија, еднаква на фатаморгана во пустина.

Обратниот водопад на Хаваи

Водопадот Ваипугија на Хаваите е вистинско чудо бидејќи водата не паѓа надолу, туку тече нагоре! Сепак, мистеријата била решена со текот на времето – ветровите кои се сечат на ова место дуваат толку силно и во правец кој ја турка водата во воздухот, не дозволувајќи ѝ природен пат.